Kuoron kuulumisia

Kuoron kuulumisia

Slangikuoro vauhdissa-Vasikselta Valkkaan

Kuoromme toinen kokonainen toimintavuosi kääntyy lopuilleen ja laulajat ovat saaneet nauttia hyvin ansaitusta joululomasta. Vuosi on ollut aivan uskomaton millä tahansa mittarilla mitattuna:kuoro on ollut koolla 50 kertaa,joista keikkoja on ollut parikymmentä. On laulettu yhdistyksen tilaisuuksissa mm. perinne-ja kaupuginosatapahtumissa,Teurastamossa,Sörkan Kurvissa,Lapinlahden sairaalassa,isoilla lavoilla,tsyrkissa ja ties vaikka missä. Siis kuoro-laulajan elämä ei koskaan ole tylsää, aina on jotain mukavaa tiedossa!  Kokemusta on karttunut keikkailun lisäksi myös koulun penkissä. Suurin osa kuorolaisista osallistui syksyn aikana Paavalin srk:n kanttorin Seppo Välimäen pitämään kuorokouluun, joka on antanut arvokasta apua kuorossa laulamisen perusteisiin ja hienouksiin perehtymisessä. Kuorokoulun uusi lukukausi alkaa taas tammikuussa.

Uusi luku alkaa myös Slangikuoron harjoitusmahdollisuuksista puhuttaessa. Kaksi ja puoli vuotta saimme harjoitella Hertsikassa Siilitiellä, mutta nyt avautui mahdollisuus päästä uusiin ja isompiin tiloihin Ruskeasuolla Meilahden srk:n toimitiloissa. Tilaa on peräti 400 neliötä, osa tästä kahvion puolella! Nyt voimme harjoitella myös koreografioita ihan toisella tapaa kuin ennen. Myös eri äänien kuuluvuus ja erottuvuus paranee, mikä varmasti luo kuorolle entistä paremman soinnin.

Uudet tilat suovat myös mahdollisuuden kasvattaa hieman joukkoamme. Nykyinen 30 laulajan porukkamme on pysynyt hyvin koossa alusta alkaen, vain yksi on joutunut lähtemään pois kun tuli muutto Hämeeseen.  No sellaistakin voi joskus sattua. Mutta siis: jos tunnet vetoa kuorolaulun maailmaan ja haluat mukaan virkistävään ja iloiseen toimintaamme niin otapa yhteyttä minuun! Nyt etsimme laulajia, joilla jo on mielellään kokemusta kuorossa ja eri äänillä, stemmoissa, laulamisessa. Laulamme neliäänisesti, siis sopraanot, altot, tenorit ja bassot, ja sekakuorosovituksia, ja usein myös slangitekstein! Mutta ennen kaikkea ratkaisee asenne, halu sitoutua säännölliseen viikoittaiseen harrastukseen ja itsensä kehittämiseen. Jonkin soittimen hallinta tai nuottien osaaminen on aina plussaa. Kuoroon pyrkiville on äänitesti, jonka läpäisy avaa ovet kuoroon.

Viime aikoina on eri yhteyksissä tuotu esiin kuinka nimenomaan kuorossa, sosiaa-lisessa yhteisössä, laulaminen ja toimiminen tuo elämään iloa ja sisältöä. Kuorolaulajat ovat keskimääräistä onnellisempia ja elävät pitempään! Näin se on.

Matti Reittamo

 

Slangikuoro on nyt toiminut 1,5 vuotta

ja sen kunniaksi aloitimme syksyn virallisen kauden komeasti piirakka- ja torttukahveilla harjoitustilassamme Hertisikassa. Nyt meillä on kymmenkunta sopraanoa, kymmenkunta alttoa ja kymmenkunta miestä, eli näin miehisestä näkökulmasta ihan hyvä suhde.. Ja tällä hetkellä ei enää voida sanoa että tuu sjungaamaan mukaan, tila ei kertakaikkiaan riitä harkkapaikassamme. Aina voidaan asiasta tietysti keskustella, jos pyrkijällä on oikein painavia argumentteja esittää. Kuoro laulaa kolmi- ja neliäänisiä sovituksia, mikä tarkoittaa että jonkinasteinen nuottien tuntemus on hyväksi. Tai ainakin halu opiskella aihetta. Ihmeen hyvin porukka onkin sisäistänyt asian, välillä se laulu soi jo ihan hyvin, moniäänisenä! Ja stemmatkin menevät jo aika hyvin muistiin. Intoa kuvaa se että meillä oli jo elokuussa parit keikat, Hagiksen hallia ja sahtikekkereitä. Nyt syksyn mittaan sitten keskitytään kirkollisiin aiheisiin, Kallion tsyrkassa 10.10. kirjallisuusilta, ja sitten snygeimmät joulubiisit joulukuussa: paikkoina Vanha tsyrkka ja Paavali. Vastapainoksi sitten harjoitellaan lauluja Kai täällä jossain krouvi lie, Sörkan ruusu ja Pikku syntinen. Joo, hyvä että on ne tsyrkat siinä myös…
Laulellaan

Matti Reittamo

viiva

YKS KUOROLAINEN FUNTSII…

Saan taas laulaa sydämeni pohjasta.
Stadin Slangin kuorossa on mukava laulaa.
Tosi kiva fiilis ja aina odottaa seuraavia harkkoja.
Ohjelmistoon on valikoitunut tosi nastoja biisejä.
Joka viikkoisissa treeneissä sopraanot, altot, tenorit ja
bassot hiovat taitojansa yhdessä ja erikseen. Nuotteja
seuraamalla ja Slangin kuoron johtajan Matin johdolla
löydämme yhteisen sävelen aika nopeasti.
Harjoittelu on intensiivistä ja harjoitusaika livahtaa
nopeasti uutta ja vanhaa opetellessa.

Otsikko laulaa sydämeni pohjasta juontaa ajatuksesta,
että olen lapsesta saakka rakastanut laulamista.
Lauloin lapsena koulun kuorossa. Muut harrastukseni
veivät toisaalle. Mutta nyt olen taas yksi kuorolainen
stadilaisten kivojen frendien joukossa.

Sanotaan, että laulaminen antaa iloa itselle sekä tietysti
myös kuulijoille.

Tule kuuntelemaan Stadin Slangin kuoron uusia
biiseja kevään eri tilaisuuksiin. Nautitaan yhdessä!

viidennen polven stadilaisfriidu!